Saldie mafini ar ķirbju miltiem
Var pielikt klāt šķipsnu kanēli un ingveru, tās garšvielas vienmēr iet kopā ar ķirbju miltiem.
Nepieciešams: (12 mafiniem)
1 ola,
150 ml piens,
50 ml eļļa,
200 grami milti,
2 ēdamkarotes ķirbju milti,
2 tējk. cepamais pulveris,
šķipsna sāls,
4 ēdamkarotes cukurs, es izmantoju cukurniedru cukuru.
Miltus sajauc ar ķirbju miltiem, cepamo pulveri, sāli un cukuru, ja tas ir cukurniedru cukurs, tad jāsajauc tā, lai nepaliktu lieli cukura gabali.
Atsevišķi bļodā sakuļ olu ar pienu un eļļu. Lej klāt miltiem un sajauc kopā. Pilda mafinu formā un cep 15-20 minūtes.
Autore: Ilze Lipska
|