Biezpiena masa ar biešu un burkānu sukādēm

To var likt vienkārši trauciņos, vai arī veidot kā mazas kūciņas, kuras pārlej ar šokolādi. Garšo līdzīgi kā biezpiena sieriņu masa, bet Jūs jau ziniet — mājās gatavota noteikti ir gardāka, kā veikalā pirktā. :)

Nepieciešams:

200gr biezpiena,
100ml saldais krējums,
1 olas dzeltenums,
50grami sviests,
50-70grami cukurs,
1 tējk. vaniļas ekstrakts,
burkānu un biešu sukādes.

Olas dzeltenumu sajauc ar nelielu daļu saldā krējuma. Pārējo saldo krējumu uzsilda līdz vārīšanās temperatūrai, pievieno olu dzeltenumu, un maisot karsē uz lēnas uguns, līdz masa sabiezē, kādas 5 minūtes.

Lej klāt biezpienam, sablendē, pievieno arī vaniļas ekstraktu. Sviestu sakuļ ar cukuru un pievieno biezpienam.

Kā arī iemaisa burkānu un biešu sukādes.

Var salikt mazos trauciņos, likt ledusskapī, un pēc tam ēst kā krēmu. Var arī izveidot mazas kūciņas, tās uz 30 minūtēm ielikt saldētavā, tad apsmērēt ar šokolādi un likt ledusskapī.

Autore: Ilze Lipska