Grūbas ar ķirbju sukādēm

Jāsaliek trauciņos, var ēst gan siltu, gan aukstu, var pārliet ar šokolādes mērci, vai pielikt klāt saldējumu.

Nepieciešams:

1 glāze grūbas,
2 glāze ūdens,
1/2 glāze ķirbju-cidoniju sīrupa,
sauja rozīnes,
2 saujas ķirbju sukādes,
1 ēdamkarote cukurs.

Grūbas noskaloju un aplēju ar ūdeni, lai izmērcējas. Kādas pāris stundas. Tad uzlēju ūdeni un liku vārīties, pēc 10 minūtēm pievienoju 1/2 krūzi cidoniju-ķirbju sīrupa, sagrieztas ķirbju sukādes un rozīnes, cukuru un pavārīju vēl 10 minūtes, līdz šķidrums bija pazudis. Gatavs. Ja nu nepieciešams, var pieliet vēl ūdeni, t.i., ja grūbas Jūsuprāt vēl nav gatavas, un vēl vajag pavārīt. Arī cukuru lieciet pēc garšas, varbūt Jums liksies, ka nemaz to nevajag, jo no sīrupa ir pietiekošs saldums.

Autore: Ilze Lipska