Ķiršu kūka.

Vienkārša, bet ļoti garšīga ķiršu kūka ar ķirbju miltiem. Tie piedeva saulaināku krāsu un arī uzlaboja kūkas garšu.

Nepieciešams:

3 olas,
3 ēdamkarotes kviešu milti,
1 ēdamkarote ar kaudzi ķirbju milti,
4 ēdamkarotes cukurs,
ķirši (saldēti vai svaigi)
un pūdercukurs.

Tātad. Vispirms es ar sviestu iesmērēju pannu un ieliku to ledusskapī, aukstumā. Nākamais uzdevums, atdalīt olas baltumus no dzeltenumiem. Dzeltenumus kopā ar cukuru saputojam, pievienojam miltus, gan parastos miltus, gan ķirbju miltus un iemaisām tos iekšā.
(Ernestam ļoti patika pozēt, un ikvienā bildē viņš gribēja būt klāt :))

Atsevišķi saputojam olu baltumus. Tos pievienojam dzeltenumiem un iecilājam iekšā (NEKULT).

Ņemam ārā pannu no ledusskapja, un liekam uz tās ķiršus. Tā sanāks tāda apgrieztā kūka, ideāli, ja pannai būtu noņemamas dibens, bet ja tāda nav, arī nekas - jo šādas kūkas, vismaz man ne reizi nav pielipušas.

Pāri pārlejam mīklu. Un liekam sakarsētā cepeškrāsnī. Protams, gatavību pārbaudām. Man kūka bija gatava pēc 15 minūtēm. Ņemam ārā, apgriežam otrādi, un pārkaisām ar pūdercukuru. Dievīga, kamēr silta, bet vīrs teica, ka arī aukstai bija sasodīti liela mazuma piegarša! ;)