Krējuma kūka ar biešu sīrupu

Ja Jūs vēl nekad neesat gatavojuši krējuma kūku, tad ir pēdējais laiks izmēģināt! Nopietni. Absolūti vienkārša un ļoti garšīga. Atceros, kad vienu reizi taisīju kompānijai, kurā vīriešu uzskatīja, kas tad tā - tā jau nav kūka, ja nav cepta. HA! Beigās visi prasīja papildporcijas un teica, ka nākamreiz jātaisa vairāk! :)

Nepieciešams:

Pamatam: 2 paciņas Selgas cepumu,
250 ml kāds ievārījums.

Biešu kārtai: 250 ml biešu sīrups,
250 ml ūdens,
1 ēdamkarote želantīna.

Krējuma kārtai: 500 ml krējums,
1 citrona sula,
cukurs pēc garšas,
1 ēdamkarote želantīns.

Cepumus sadrupina sajauc ar ievārījumu un ieklāj izvēlētajā traukā vai trauciņos.

Biešu sīrupu atšķaida ar ūdeni, ja pēc garšas liekas, ka nepieciešams, var pielikt nedaudz citronskābi, bet ne citronu, jo citrons pārmāks biešu garšu, bet citronskābe to akcentēs, piejauc izšķīdinātu želantīnu un lej pāri cepumu kārtai. Liek ledusskapī lai sastingst.

Kad biešu kārta sastingusi, gatavo krējuma kārtu. Skābo krējumu sajauc ar cukuru un citrona sulu. Tad pievieno izšķīdinātu želantīnu. Samaisa un lej lēnām pāri biešu kārtai. Liek ledusskapī un pēc kādām 4 stundām kūka ir gatava pasniegšanai. (Vislabāk jau gatavot iepriekšējā vakarā.)

Autore: Ilze Lipska