Kukurūzas cepumi
Nepieciešams:
100 grami sviests,
100 grami cukurs, liku gan parasto, gan cukurniedru,
2 olu dzeltenumi,
kopā 1 krūze (300ml) milti - puse uz pusi - kukurūzas milti un kviešu milti,
šķipsna sāls,
un cidoniju sukādes.
Sviestu samīca ar cukuru.
Tad pievieno olu dzeltenumus.Piejauc arī miltus un sāli un samīca mīklu.
Sagriež cidoniju sukādes mazākos gabaliņos un iemīca mīklā. Mīklu liek ledusskapī uz vismaz stundu. Man sanāca ilgāk, jo cepu tikai nākamajā rītā.
Kā jau minēju, man nesanāca cept pēc stundas, un otrā rītā mīkla bija aukstumā kļuvusi ļoti cieta, mans plāns to izrullēt nesanāca un gaidīt, kamēr kļūst mīkstāka arī nebija laika, tāpēc cepumus cepu kā zemesriekstu sviesta cepumus, tādā stilā, un ziniet - trāpīju desmitniekā! Sanāca ideāli.
Tātad, no mīklas savirpinam bumbiņas.
Liekam tās uz pannas un at dakšiņu krustu šķērsu piespiežam.
Jācep kādas 8-10 minūtes.
Autore: Ilze Lipska
|