Mīkstās piparkūkas

Nepieciešams:

400 gr milti,
400 gr cukurs,
300 gr skābs krējums,
3 olas,
20 gr piparkūku garšvielu maisījuma,
sukādes – kopā kādi 150 grami,
1 tējk. soda.

Daļu cukura pieberam olām, pāris ēdamkarotes. Bet pārējo beram katliņā un sagrauzdējam. Olas ar cukuru saputojam. Savukārt karamelei pieliekam krējumu, izmaisām un lēnām lejam klāt olām. Beram klāt miltus, sodu un piparkūku garšvielas. Iemaisām gabaliņos sagrieztas sukādes - vislabāk piestāvēs biešu, burkānu un ķirbju.

Samaisām un lejam pannā. Atliek tikai 25-30 minūtes izcept, sagriezt gabaliņos un pārkaisīt ar pūdercukuru. Ar kakao vienkārši ideāli! :)

Autore: Ilze Lipska