Piparkūkas ar riekstiem, rozīnēm un sukādēm

Nepieciešams:

4 krūzes milti (izmantoju 300ml krūzes),
1 ēd.k. ar kaudzi kakao,
4 tējk. ingvers,
1 tējk. krustnagliņas,
1 tējk. muskatrieksts,
2 tējk. kanēlis,
1/2 tējkarote melnie pipari,
(visu šo garšvielu vietā var arī izmantot jau gatavo garšvielu maisījumu piparkūkām),
1/2 tējk. sāls,
1/2 tējk. soda,
200 grami mīksts sviests,
1 krūze cukurniedru cukurs (var izmantot arī parasto),
1 ola + 1 ola pārziešanai,
2/3 krūze cukura sīrups,
100 grami lazdu rieksti,
100 grami rozīnes,
100 grami cidoniju sukādes biešu sīrupā.

Sviestu sajauc kopā ar cukuru. Kā jau minēju izmantoju cukurniedru cukuru, un tas pēc skata un konsistences ir pilnīgi savādāks kā parastais cukurs. Kad sviests ar cukuru sajaukti, pievienoju olu. Kad arī ola iemaisīta, pieleju cukura sīrupu. Tad atsevišķā bļodā sajaucu miltus ar visām garšvielām. un vispirms iemaisu klāt kādas 2-3 ēdamkarotes miltu maisījuma. Tad pievienoju rozīnes un riekstus un sukādes.

Pievienoju pārējos miltus un samīcu mīklu. Samīcu tikai tiktāl, lai visas sastāvdaļas ir sajaukušās. Mīklu izrullēju, sagriežu gabaliņos, tos apsmērēju ar olu un lieku cepties. 10-12 minūtes.

Autore: Ilze Lipska