Rīsu kūka
Nepieciešams:
1 litrs piena,
250 grami rīsi,
viena citrona miziņa,
cukurs pēc garšas, man bija kādi 100 grami,
150 grami ķirbju un burkānu sukādes,
4 olas.
Pienu ar cukuru liek vārīties un pierīvē klāt arī citrona miziņu. Kad piens sāk vārīties, pievieno rīsus un vāra 25 minūtes, kamēr rīsi ir gatavi (būtībā sanāk, paliks tikai tādi saķepuši rīsi, nu gluži kā rīsu putru vārot).
Tad mazliet padzesē, pievieno sukādes un olu dzeltenumus.
Atsevišķi saputo olu baltumus un tos iecilā rīsos.
Pannu ieeļļo, izkaisa ar rīvmaizi un liek iekšā rīsu masu.
Cep cepeškrāsnī 30 minūtes.
Autore: Ilze Lipska
|